In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Aktuális időszaki kiállítások

Zebegényi intimizmus - Válogatás Szőnyi István csendéleteket, meghitt szobabelsőket, valamint aktokat ábrázoló akvarell és gouache képeiből.

Megtekinthető:
2018. május 27.

Bővebben...

Múzeumpedagógiai foglalkozások iskolai csoportok számára:

  • - Múzeumpedagógiai foglalkozás (60 perces): 600 Ft / fő + 600 Ft belépő
  • - Múzeumpedagógiai foglalkozás (90 perces): 900 Ft / fő + 600 Ft belépő
  • - Séta Szőnyi nyomában (kb. 90 perc): 1000 Ft / fő + 600 Ft belépő
  • - Kísérők, tanárok számára ingyenes.
  •  

További információ, jelentkezés:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel.: (27) 620-161


A festő bőröndje

Egy bőrönd telis-tele festékes palettával, vázlatokkal, fényképekkel, melyek segítségével felfedezhetjük az egykori családi ház és műterem minden zegét-zugát. A játékos foglalkozás során megismerjük Szőnyi István életét, családját és természetesen alkotásain keresztül művészetét.

 

Ajánlott korosztály: 6-18 év
Időtartam: 60 perc


Végy egy tojást… 

Szőnyi István saját maga kísérletezte ki az általa szívesen használt tojástemperát. A foglalkozás bevezetőjében beszélgetünk a tojástempera festés történetéről, majd a mester temperaképeinek megismerése után, a műtermében magunk keverjük ki a festékeket és készítjük el közös képünket.

Ajánlott korosztály: 8-18 év
Időtartam: 90 perc


Mit mesél a kép?

A festő képeitől ihletve egy közös mesét szövünk. Elképzeljük milyenek lehettek a hangok, az illatok, amikor a kép készült, tovább gondoljuk a festményen látott eseményeket. A kész mesénkből mindenki a kedvenc jelenetét örökíti meg. (Ideiglenesen nem elérhető)

Ajánlott korosztály: 5-8 évesek
Időtartam: 60 perc


Mit mesél a táj?

Miután közelebbről megismertük Szőnyi István művészetét, egy kiválasztott alkotása a kezünk nyomán térbeli alkotássá lesz. Átalakítva, tovább gondolva a képet olyan részletekkel, elemekkel is kiegészülhet, melyeket a festményen nem láthat a szemlélő. (Ideiglenesen nem elérhető)

Ajánlott korosztály: 8-12 évesek
Időtartam: 60 perc


Vázlatokból mestermű

Szőnyi István alkotásaiban sokszor korábbi vázlatokból, korábban megörökített motívumokból merített ihletet. A mester vázlatai között böngészve a Zebegényi táj általa kiragadott elemei, lakói elevenednek meg előttünk. Ezekből a motívumokból hozzuk létre egyéni alkotásunkat, gondolva tovább azt, amit a művész papírra vetett.

Ajánlott korosztály: 6-18 év
Időtartam: 60 vagy 90 perc


Színek és formák - alapismeretek festőpalántáknak

A foglalkozás során a gyerekek játékos feladatok segítségével ismerkedhetnek a színekkel, árnyalatokkal, formákkal. Bepillantást nyerhetnek Szőnyi István "boszorkánykonyhájába", ahol fény derül arra is, hogy az ő keze alatt miként születhettek meg a tojástempera különleges árnyalatai.

Ajánlott korosztály: 5-6 év (nagycsoportosoknak)

Időtartam: 50 perc

 

 


Séta Szőnyi nyomában - interaktív községi séta gyermekeknek

Felkerekedünk, hogy végig járjuk Zebegény főbb nevezetességeit, melyek valamilyen formában kapcsolódnak Szőnyi Istvánhoz és családjához. Archív fotók segítségével visszarepülünk az időben, érdekes és izgalmas feladatok megoldása során pedig megismerjük a család és Zebegény történetét.

Ajánlott korosztály: 8-18 évesek
Időtartam: 90 perc