Állandó kiállítások

sarokszobában, mely a család egykori hálószobája volt, családtagok portréi láthatók. Az itt található zsiráfzongora, a 19. századi polgári családok közkedvelt darabja volt.

A nappali szobában elhelyezett könyvtár és a bútorok híven őrzik a Bartóky és Szőnyi család emlékét. Itt kapott központi helyet a rádió, mely egykoron jelentős szerepet játszott a család életében. Ezen hallgatták Zsuzsa lányuk hangját, ki hírolvasó volt a vatikáni magyar rádiónál. A festő főműve a Kerti pad, mely Szőnyi nászajándéka volt lánya és veje számára, és az Öreg révész című alkotás is itt tekinthető meg.

A magyar szoba népies hangulatát az Alföldről származó több mint százesztendős népi bútorok együttese adja, melyek egykoron a Bartóky család tulajdonát képezték. A berendezés összhangban van a falakon látható Szőnyi korai korszakából származó alkotásokkal, mint a Kivert kutya vagy az Ebéd az apai háznál.

Az emeleten található a kisműterem, ahol a Mester életének nagyobb részében dolgozott. Itt állt rézkarcgépe, festő felszerelése, és rajzainak gyűjteménye. A fő helyet elfoglaló árvácskás kép a Szőnyinél oly ritka csendélet műfaját képviseli.

Az új műteremépület melyet a régi parasztházhoz utólag építettek, csak halálának évében, 1960-ban készült el. A falon lévő alkotások teljes keresztmetszetet nyújtanak Szőnyi életművéből a 20-as évektől haláláig. Az itt elhelyezett képzőművészeti tárgyú könyvtár, a festőállvány rajta egy temperakép felvett vázlata, paletták, ecsetek, festékporok, szerszámok, mind magukon hordják a Mester keze nyomát.

A régi garázsból kialakított kiállítótérben kapott helyet Szőnyi Zsuzsa és férjének boldog olaszországi életét bemutató kiállítás, Triznya Mátyás római épületeket bemutató akvarelljei, emléket állítva az általuk létrehozott római irodalmi szalonnak a Triznya kocsmának is.