Foglalkozások

Mit rejt a festő bőröndje?

Festékes palettára, vázlatokra, festőkanalakra, régi fényképekre és egyéb apróságokra bukkanhatunk, ha belepillantunk a mester bőröndjébe. E tárgyak segítségével felfedezhetjük az egykori családi ház és műterem minden zegét-zugát. A kreatív múzeumpedagógiai foglalkozás során, miután megismertük Szőnyi István életét, családját és alkotásain keresztül művészetét, a festő vázlatait felhasználva ki-ki elkészítheti saját életképét.

Ajánlott korosztály: 6-18 év
Időtartam: 90 perc
Foglalkozás díja: 900 Ft/fő*
*A részvételi díj a múzeumi belépőjegy felett fizetendő

Prgramok_Muzped_Mit rejt a festo borondje

Végy egy tojást…

Szőnyi István saját maga kísérletezte ki az általa szívesen használt tojástemperát. De mi minden kell ahhoz, hogy végül vászonra kerülhessen az alkotó fejében megálmodott kép? A foglalkozás végére eljutunk oda, hogy a “titkos” receptet használva ki-ki elkészítheti saját festményét.

Ajánlott korosztály: 8-18 év
Időtartam: 90 perc
Foglalkozás díja: 1.500 Ft/fő*
*A részvételi díj a múzeumi belépőjegy felett fizetendő

Programok_Muzped_Vegy egy tojast

A Dunakanyar gyöngyszeme Szőnyi szemével- interaktív községi séta diákoknak

A séta játékos tárlatvezetéssel indul, melynek során végig járjuk a múzeumot és a festő műtermét, majd utunkat Zebegény utcáin folytatva megismerkedünk a település nevezetességeivel. Időutazásunkat számtalan régi történet, archív fotó, valamint érdekes és izgalmas feladvány színesíti.

Ajánlott korosztály: 12 -18 év
Időtartam: 90 perc
Foglalkozás díja: 1.800 Ft/fő*
*A részvételi díj a múzeumi belépőjegy felett fizetendő

Programok_Muzped_A Dunakanyar gyongyszeme_Interaktiv seta

Kirándul az osztály

Hol festett legszívesebben Szőnyi István  és mik voltak a kedvenc témái? Ki volt az a titokzatos hölgy, akiről a zebegényi Napraforgó utcát elnevezték? Ezer és egy titkot megtudhat Szőnyi Istvánról, a XX. sz. egyik legnagyobb magyar festőjéről és otthonáról az, aki ellátogat hozzánk a Dunakanyar legfestőibb falujába.

Egész napos programot ajánlunk diákcsoportoknak, amelyet kérésre különböző programelemekből állítunk össze. 
Választható kreatív múzeumpedagógiai foglalkozás játékos tárlatvezetéssel, vagy múzeumpedagógiai foglalkozás tárlatvezetéssel, színelmélettel és tojástempera festéssel.
A múzeumi foglalkozások mellett két eltérő útvonalú és időtartamú, Zebegény nevezetességeit, illetve a környező erdőt bemutató sétát kínálunk.

Foglalkozás díja: 3.400 – 4.200 Ft/fő között*
(választott programoktól és a résztvevők létszámától függően)
*A foglalkozás díja a belépőjegy árát tartalmazza

A programra az alábbi regisztrációs lap kitöltésével jelentkezhetnek a szonyimuzeum1 (kukac) gmail.com e-mail címre megküldve: 

Regisztrációs lap – Kirándul az osztály

Programok_Muzped_Kirandul az osztaly

Színek és formák – alapismeretek kezdő festőpalántáknak

A foglalkozás során a gyerekek játékos feladatok segítségével ismerkedhetnek a színekkel, formákkal. Bepillantást nyerhetnek Szőnyi István „boszorkánykonyhájába”, ahol fény derül arra is, hogy az ő keze alatt miként születhettek meg a tojástempera különleges árnyalatai.

Ajánlott korosztály: 5-6 év
Időtartam: 60 perc
Foglalkozás díja: 400 Ft/fő

Programok_Muzped_Szinek es formak

Kalandozás a legkisebb királyfival, akit Szőnyinek hívnak – játékos, mesés foglalkozás óvodásoknak

Szőnyi István élete, akár egy tündérmese, mely a legkisebbeket is rabul ejti. “Aki kiállja a próbát, elnyeri méltó jutalmát.” – nem csak a mesékben van ez így, de nálunk is a múzeumban…

Ajánlott korosztály: 3-6 év
Időtartam: 60 perc
Foglalkozás díja: 400 Ft/fő

created by Polish