In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Aktuális időszaki kiállítások
ARANYKORI TÖREDÉKEK 
Szőnyi István ismeretlen vázlatai a
múzeum gyűjteményéből és a 
MŰVÉSZEK A SZŐNYI ISTVÁN SZABADISKOLÁÉRT
 
Megnyitó:
2016. június 25.  
 
Megtekinthető:
2017. május 31.

Bővebben...

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

 

Időszaki kiállítótermek

A ház hajdani mellékhelyiségei, a konyha, a kamrák helyén alakították ki az időszaki termeket, ahol változatos kiállításokon folyamatosan tárják a nézők elé a múzeum igen gazdag grafikai anyagát, rézkarcokat, egyedi rajzokat, gouache-okat, akvarelleket.
Szinte minden évben sor kerül magángyűjtőktől kölcsönzött kollekciók bemutatására. A múzeum feladatának tekinti a teljes Szőnyi-oeuvre felkutatását, publikálását.
A zebegényi művészkolónia címmel Szőnyi Zebegényben járt művészbarátait ismerhetik meg a nézők, egy-egy tárlat erejéig. 1928 és 1942 között nyaranta több festő látogatott ki a Dunakanyarban fekvő faluba. Szőnyi körül valóságos kis művészkolónia alakult ki. Közülük a leghíresebbek: Aba Novák Vilmos, Berény Róbert, Bernáth Aurél, Elekfy Jenő, Szobotka Imre, Vass Elemér.
A „Tisztelet a Mesternek”sorozat tárlatain Szőnyi István egykori tanítványai mutatkoznak be egyéni kiállítások keretében.

Időszaki kilállítások 2009-ben. | Időszaki kilállítások 2010-ben.| Időszaki kilállítások 2011-ben.
Időszaki kiállítások 2012-ben. | Időszaki kiállítások 2013-ban. | Időszaki kiállítások 2014-ben
Időszaki kiállítások 2015-ben


Időszaki kiállítások 2016-ban.

Június 25. - December 31.:
ARANYKORI TÖREDÉKEK 
Szőnyi István ismeretlen vázlatai a múzeum gyűjteményéből
 
A Szőnyi múzeum gyűjteménye több ezer egyedi és sokszorosító grafikai lapot őriz. Vannak köztük jelentős, nagy művekhez készült monumentális vázlatok, melyek eddig a raktár mélyén rejtőztek. Közülük hármat most láthat először a közönség. A többi kis vázlat is hűen tükrözi a festői utat a gondolattól a megvalósulásig.