Mivel foglalkozik a múzeum, amikor zárva van?

Sokan felteszik manapság ezt a kérdést, hiszen tavaly több mint négy hónapig volt zárva a Szőnyi István Emlékmúzeum, és most november közepe óta zárva van.

A múzeum a bezárt kapuk ellenére tovább működik, a kollegák nagyobb részt otthoni munkát végeznek, de vannak olyan kollegák, akik naponta bejárnak a múzeumba.  De mi is történt a bezárt falak mögött a november 13-i zárás óta?

Novemberben készítettünk egy rajzpályázatot, melyet a honlapon, facebook-on és instagram-on hirdettünk meg. Az közelgő ünnepek ellenére, ez a rajzpályázat lett a legsikeresebb, mert közel 90 kisdiák jelentkezett pályaművel. A nyerteseket közönségszavazatok alapján választottuk ki, könyvvel és múzeumi ajándéktárgyakkal jutalmaztuk, melyet postán juttatunk el részükre. Részt vettünk az adventi Mesekalendáriumban is, és akik elsétáltak a múzeum ablakai előtt biztos felismerték a kis gyufaárus lányban Szőnyi „Fázó kislány” alkotását.

A múzeum karácsonyfáját (egyik kollegánk felajánlását, melyet ezúton is köszönünk!) a rajzpályázat kinyomtatott változataival díszítettük fel a múzeum kertjében Advent első szombatján.  A kapu vízkeresztig minden szombati napon nyitva állt, és az oda látogatók élőben is megcsodálhatták az alkotásokat.

E mellett belső javítási munkálatok is zajlottak. A múzeum egyik kiállító terében a fal vizesedésnek indult, melyet az önkormányzat dolgozói kijavítottak. Természetesen a javítás alatt tárgyak nem lehettek a kiállítótérben, ezért ezek el- és visszahelyezéséről és a helyiség takarításáról is gondoskodnunk kellett.

A múzeumban most is jelentős szakmai munka folyik, hiszen most tudjuk elvégezni azokat a nagy odafigyelést igénylő munkákat, melyre a múzeum nyitva tartása alatt nincs lehetőség. Így, jelenleg a nyilvántartási pontosítása folyik, a leírókartonokat fotókkal látjuk el, és a Bartóky- Szőnyi család könyvtárának nyilvántartásba vétele és fotózása is zajlik. E mellett készülünk iskolai csoportok fogadására, egész napos programot kínálva az ide látogatóknak, és forgatási helyszínei voltunk több turisztikai műsornak, melyek a közeljövőben kerülnek adásba.

A tavaszi nyitva tartásra előreláthatóan még várat magára, addig a múzeum munkatársai azon dolgoznak, hogy megújult honlappal, és egy új időszaki kiállítással várhassák látogatóikat!

Csibi Kinga, Szőnyi István Emlékmúzeum

Szőnyi Múzeum karácsonyi holdfényben

További híreink

Tájékoztatás

Tisztelt Látogatóink! Értesítjük Önöket, hogy a Kormány döntése értelmében, a koronavírus-járvány második hullámával kapcsolatos korlátozások miatt a Szőnyi István Emlékmúzeum 2020. november 11-től  visszavonásig  zárva

Tovább olvasom »

További híreink

Tájékoztatás

Tisztelt Látogatóink! Értesítjük Önöket, hogy a Kormány döntése értelmében, a koronavírus-járvány második hullámával kapcsolatos korlátozások miatt a Szőnyi István Emlékmúzeum 2020. november 11-től  visszavonásig  zárva

Tovább olvasom »

Elérhetőség

Kövess minket!

Nem találsz valamit?

2021 © Minden jog fenntartva! | www.szonyimuzeum.hu – www.zebegeny.hu